Handcrafted with love and passion

3 keer zilver…..Amper drie jaar bezig en nu al drie keer in de prijzen. Op toonaangevende drankcompetties. In Londen en in San Francisco. Internationale erkenning dus voor DelRey Distillery. Een klinkend bewijs dat wij als jonge ambachtelijke Hengelose distilleerderij prima bezig zijn.
EN DAAR MAG OP GEDRONKEN WORDEN!
Speciale slockdown-voordeelactie
om, ook al is het er misschien niet de tijd voor, deze successen te vieren, organiseert DelRey Distillery tot en met het einde van de huidige lockdown, 14 januari 2022 dus, een slockdown actie en geeft het 19%, (Covid19%) korting op elke online bestelde DelRey gin. Ga naar www.delreydirect.nl en pak nu je korting!

DelRey is een ambachtelijke distilleerderij gevestigd in het weelderige Twentse landschap. Een prachtige locatie in het midden van de natuur en dicht bij de Duitse grens.

bollen-new

Over ons

De DelRey distilleerderij is in 2019 opgericht met kwaliteit als belangrijkste pijler. Vanuit de hele wereld hebben we het beste verzameld in Hengelo. Onze still is maatwerk uit Nederland en onze vaten komen rechtstreeks uit Italië. De flessen die we gebruiken zijn ontworpen in Frankrijk en in Duitsland vonden we de juiste apparatuur om het hele proces optimaal in te richten.

Ook onze ingrediënten zijn van topkwaliteit; We gebruiken de beste granen uit Europa en combineren die met de beste kruiden en specerijen. Deze vinden we lokaal, maar ook in het Verre Oosten. Onze saffraan importeren we bijvoorbeeld uit een gebied aan de voet van de Himalayas in India. En dat verschil proef je!

We combineren de nieuwste technieken met bewezen procedures en met oude tradities. Daar voegen we passie, zorg en toewijding aan toe. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Alleen zo kunnen we de beste ervaring aan onze klanten leveren. Een originele, ambachtelijke ervaring waar we trots op zijn!

Het is onze missie om de beste producent in ambachtelijk gestookte sterke dranken te zijn!

Products

DelRey Smoked Gin

DelRey Smoked Gin is een ongeëvenaarde innovatie!
Heel anders dan een klassieke London Dry, geeft de Smoked Gin eerste hints van karwij, kruidnagel en zeewier, maar dan herinnert het hoofdingrediënt Juniper je eraan dat je je overgeeft aan een Gin en niet aan een turfachtige Scotch! Om deze unieke Gin te maken worden in totaal 12 botanicals gerookt in appelhout en berk. Degin is rook gedomineerd met geruststellende ondertonen van geroosterde noten en rijke kruiden.
Echt een heerlijke hartige sensatie!

Delrey-london-dry

DelRey
Premium London Dry Gin

DelRey Classic Gin wordt gemaakt van 12 speciaal geselecteerde kruiden en specerijen uit Europa en Azië. Enkele van deze ingrediënten die bijdragen aan deze Premium London Dry zijn: Vanille, kardemom, sinaasappel en jeneverbes.

Meesterstoker René Kamphuis verwerkt deze ingrediënten aan de hand van een recept dat uitvoerig is getest onder echte liefhebbers. Hun constructieve feedback staat samen met het vakmanschap van René garant voor een van de beste ambachtelijke gins die u nu op de markt vindt!

Delrey-hibiscus

DelRey
Hibiscus Gin

De Hibiscus bloem wordt al eeuwenlang gebruikt als ingrediënt voor medicinale thee en vormt nu de basis voor een unieke gin. De roze bloementinten, het kruidige aroma en de pittige tonen resulteren in een subtiel gebalanceerde gin. Een tikje spannend. Een beetje hip. Zeker uniek. Een ervaring die u zeker wilt meemaken!

Delrey-tangerine-saffron

DelRey
Tangerine Saffron Gin

Del Rey’s tangerine saffron gin bevat alle elementen van een kwaliteits gin en voegt daar een nieuwe dimensie aan toe. Het spannende samenspel tussen de zoete mandarijn en de weelderige saffraan, gecombineerd met frisse jeneverbes zorgt voor een unieke smaakervaring. Een ervaring die smaakt naar meer!

DelRey
Eastern Blue Gin

De Eastern Blue Gin van DelRey zorgt voor een nieuwe en leuke toevoeging aan uw gin-collectie. Het begint met oceaanfrisheid, gevolgd door hints van Bulgaarse rozen, oranjebloesem en vlierbloesem.
De basis van deze bijzondere blauwe gin is de kittelbloem, een bloesem uit Zuidoost-Azië. Maar wat maakt het echt onderscheidend is de intrigerende kleurtransformatie bij toevoeging van tonic en voegt daardoor nog meer genot toe.

Deze gin is leuk, hij is tropisch en hij is heerlijk om te drinken!

Je eigen fles gin hebben is slechts een muisklik verwijderd! U kunt nu online bestellen!

Bestel online

Workshops

Gin workshop

We houden ervan om mensen te ontmoeten, we praten graag over de kunst van het distilleren, we laten onze werkplek graag aan mensen zien en we vinden het geweldig om te laten zien wat je met onze gin kunt maken. Daarom geven we nu in onze distilleerderij gin workshops aan kleine partijen geïnteresseerden. Wij geloven in “go with the flow” en onze workshops zijn daarom helemaal niet beperkt tot een bepaald aantal minuten of uren. De deelnemers beslissen welk type gin ze willen maken. Als dat besloten is, laten we ze hun ingrediënten zelf wegen en fijn malen, waarna het in een hopzak wordt overgebracht en wordt gedestilleerd.Tijdens het destilleren selecteren de deelnemers de flessen en labelen ze onder het genot van cocktails en snacks. Zodra de gin is gedistilleerd, bottel je zelf je eigen gin met de hand en verzegel je deze, zodat je deze trots mee naar huis kunt nemen! Deze hele ervaring kost € 45 per persoon en kan op afspraak worden geboekt. Dus als u op zoek bent naar een teamuitje, familie-uitje of gewoon iets totaal anders, dan is distilleerderij Delrey de place to be! P.S. Momenteel kunnen we vanwege corona alleen groepen tot 8 personen ontvangen. Voor grotere groepen, alleen in overleg.

FACT: ECHTE LIEFHEBBERS DRINKEN HET NIET ALLEEN, ZIJ MAKEN HET!

MOUTMEESTERS, EEN UNIEKE WHISKY EXPERIENCE

Stel je eens voor: je eigen whisky stoken, een eigen label creëren. Van begin tot eind. Een 4-daagse workshop waarin jij met je groep jullie eigen whisky maken.
Onder begeleiding van een meester destilleerder, destilleer en creëer jij je eigen whisky. Jij kiest de ingrediënten.
jij bepaalt de smaak. Jij voegt karakter toe. Single malt, grain, rye of bourbon. It’s all up to you!
Deze whisky-workshop is het ultieme vriendenuitje. Het onvergetelijk vrijgezellenfeest. De perfecte teamervaring. Een voor altijd herinnerd personeelsfeest. Een stoere mannen party. Of een nog stoerdere vrouwen date.
Verzegeld in een vat en herinnert bij iedere slok.

MOUTMEESTERS WORKSHOP: CREËR JE EIGEN WHISKY

Boek je workshop hier!

Private Labels

Een mooi geschenk nodig voor relaties of een kerstcadeau? Een eigen drank lijn beginnen, wij helpen je graag.

DelRey Distillery verzorgt voor diverse klanten een breed assortiment aan dranken, zoals gin, rum, vodka, whisky, absint en likeuren met eigen fles en label naar keus. Omdat we alles zelf in huis produceren zijn kleine en grootte oplages mogelijk.

Voor kerst, jubileum of een verjaardag kunnen we flessen maken met een gepersonaliseerd label. Hiermee verast u uw gasten met een leuk aandenken.

Speciaal voor de retail maken we ook dranken tot en met 14,9% alcohol, geschikt voor vrije verkoop.  Neem eens vrijblijvend contact met ons op zodat we alle mogelijkheden kunnen bespreken.

Wat maakt de producten van DelRey uniek?

Kleine oplages

DelRey richt zich niet op de massa: Wij produceren ambachtelijke dranken voor de veeleisende liefhebber. De liefhebber die kwaliteit herkent en zich wil laten verrassen door verfijnde smaken en unieke combinaties. Door bewust te kiezen voor kleine oplages blijft de focus op kwaliteit en smaak en houden we de vrijheid om te blijven experimenteren.

Ambachtelijke dranken

Alles bij DelRey staat in het teken van handwerk en persoonlijke aandacht. Dag in, dag uit is het kleine team bezig met het leveren van de hoogste kwaliteit. We selecteren de juiste granen en vruchten. We kiezen de kruiden en specerijen. We verwerken de producten zelf en controleren het hele distillatieproces. Maar daar houdt het niet op! Ook de verkoop en distributie hebben we in eigen hand. We hebben persoonlijk contact met al onze distributeurs en retailers. Wij geloven er namelijk in dat al onze toewijding, onze passie en ons plezier een wezenlijk onderdeel is van de producten van DelRey!

Team

René Kamphuis

DelRey is ontstaan vanuit de ideeën en ambitie van René Kamphuis. Het is zijn passie die heeft geleid tot de realisatie van de ambachtelijke distilleerderij in Hengelo en hij is ook de drijvende kracht achter DelRey.
René is geboren in het pittoreske Ootmarsum. Dit stadje in het Oosten van Nederland staat bekend om z’n kunstgaleries, chique boetiekjes en heuvelachtige landschap. Via zijn moeder kwam hij voor het eerst in aanraking met het ambacht distilleren. Via een bekende had zij een recept voor koffielikeur gekregen, dat erg in de smaak viel bij vrienden en bekenden. Samen met zijn partner Jasmine experimenteerde hij met het verder verfijnen van het recept. En met succes! Hun koffielikeur was van uitstekende kwaliteit en kon probleemloos concurreren met hetgeen al op de markt was. Geïnspireerd door dit succes gingen ze verder. Er werd gewerkt met nieuwe smaken, zoals kaneel, vanille, framboos en kaneel. Ook werden andere dranken, zoals gin gemaakt. Tot dan toe werd er alleen voor eigen gebruik (en natuurlijk voor vrienden en familie) geproduceerd. Maar hoe mooi zou het zijn wanneer ze hier hun beroep van zouden kunnen maken! René werkte al decennia als IT-expert, maar wilde eigenlijk wel wat anders. Iets creatiefs. Iets waar zijn hart lag. Het idee voor DelRey was geboren! De benodigde opleidingen werden gevolgd en hij slaagde met vlag en wimpel bij het IStill Centre in Amsterdam

Jasmine Taraporewalla

Jasmine is als partner van Rene vanaf het begin betrokken geweest bij het maken van de dranken en het ontstaan van DelRey. Zij is opgegroeid in India en kent als geen ander de smaken en combinaties uit de Aziatische keuken. De kennis is van wezenlijk belang voor het onderscheidende vermogen van DelRey. Met haar achtergrond in Marketing weet zij als geen ander wat de doelgroep wilt en hoe zij hen kan bereiken. Vanzelfsprekend is de combinatie van productkennis en marktkennis een geweldige stimulans geweest voor de produktontwikkeling bij DelRey.